Formación práctica para proteger a los primates Si alguna vez has soñado con trabajar en la conservación de primates, esta es tu oportunidad. MONATYC, el programa de formación intensiva de Fundació MONA, ya puedes inscribirte para la edición de marzo a junio de 2025. Pero date prisa: aprovecha las últimas plazas subvencionadas para el 202530
La reciente Ley de Bienestar Animal empieza a marcar un antes y un después en la protección de los primates en España. Gracias a su aplicación, en los últimos meses se han desbloqueado varios casos de primates mantenidos como mascotas en Cataluña. La Generalitat ha contado con la colaboración de Fundació MONA para gestionar cada30
Queremos expresar nuestro más profundo pesar por el fallecimiento de Josep Micaló, quien fuera alcalde de Riudellots de la Selva y una de las figuras clave en el nacimiento de nuestro centro de rescate. Su visión y espíritu emprendedor fueron determinantes para MONA. Cuando Olga Feliu, cofundadora y directora de MONA, buscaba un lugar donde30
La FCC recomana “Objeto de estudio”, un documental que de forma divertida tracta de les dificultats de representar a “l’altre”. Levy Strauss deia que les cultures ens havíem de reconèixer en les nostres diferències. Un director de cinema maldestre va cap al Pol Nord a la recerca d’una missió que se li girarà en contra.
Si voleu programar-la poseu-vos en contacte amb la nostra oficina olga@federaciocatalanacineclubs.cat . Tenim un preu especial pels cineclubs federats.
Sinopsi
L’explorador nord-americà Robert Peary va pensar fa més de cent anys que l’única manera que un ésser humà pogués arribar al Pol Nord era que tingués fills amb inuits per crear una superraça que reunís la fortalesa esquimal i la clarividència de l’occidental.
Rere els passos d’aquesta teoria extravagant i sota l’ombra de l’objectivisme antropològic camina la pel·lícula de Raúl Alaejos, que es planteja com es filma l’altre. El director planta la seva càmera per filmar els inuits i rastrejar la història de Peary en aquest assaig visual ple de dubtes, no exempt d’humor, en què l’espectador ha de discernir entre allò real i allò fictici.
Biofilmografia
Raúl Alaejos (León, 1978) és un realitzador i artista visual resident a Madrid. La seva obra se situa en el territori de l’assaig fílmic i la no-ficció. Com a realitzador audiovisual comercial, ha fet campanyes per a multitud d’agències i productores. El 2020 va fundar la companyia escènica Serrucho, amb la qual ha muntat tres peces que han passat per diversos festivals.
Juntament amb Luis Alaejos ha dirigit els llargmetratges documentals Yanny Levkoff (2006) i Palacio (2009). Un dels seus projectes més reconeguts és Hola, estás haciendo una peli (2011), una pel·lícula col·laborativa creada amb la participació de 400 persones que s’ha exhibit a espais com la Fundación Cerezales Antonino y Cinia, la Filmoteca Española i el Festival MAPA de Girona.
El 2019 va ser guardonat amb la prestigiosa Beca Leonardo de la Fundació BBVA per al desenvolupament del seu projecte Debajo del Polo Norte, un treball que culmina amb la pel·lícula Objeto de estudio.
L'entrada La FCC recomana: Objeto de estudio ha aparegut primer a Federació Catalana de Cineclubs.