
Salou recupera l’esperit del cinema com a espai de trobada, emoció i reflexió amb la creació del Cineclub Miramar, un nou projecte cultural que neix amb l’objectiu de difondre el cinema d’autor i independent, fomentar el pensament crític i promoure la diversitat de mirades.
El cineclub oferirà una programació regular de pel·lícules de qualitat que sovint queden fora dels circuits comercials, donant visibilitat tant a autors consagrats com a noves veus del panorama internacional. A més de les projeccions, s’impulsaran activitats paral·leles com col·loquis, tallers i formacions per apropar el llenguatge cinematogràc al públic i crear una comunitat viva de cinèfils.
La presentació oficial tindrà lloc el divendres 25 d’abril a les 19 h al Centre Cívic de Salou (passadís del TAS – Teatre Auditori Salou), en el marc de la inauguració de l’exposició retrospectiva “Miramar: una finestra als somnis”, un homenatge al desaparegut Cinema Miramar de Salou. L’acte forma part del programa de Salou, Capital de la Cultura Catalana 2025, i vol reivindicar la memòria d’un espai emblemàtic i, alhora, obrir una nova etapa per als amants del cinema.
El primer acte del cineclub tindrà lloc l’endemà, dissabte 26 d’abril a les 17 h, amb una Tarda de Cine que inclourà la projecció de Canción de Juventud (1962), la primera pel·lícula rodada a Salou i protagonitzada per Rocío Dúrcal; i l’episodi pilot de la sèrie WTF!!!?, dirigida per l’actor salouenc William Miller.
Amb el Cineclub Miramar, Salou fa un pas endavant per convertir-se en referent en la promoció del cinema com a art, com a motor cultural i com a eina de cohesió social.
L'entrada Neix el CINECLUB MIRAMAR a Salou: cinema d’autor, pensament crític i comunitat ha aparegut primer a Federació Catalana de Cineclubs.
El primer estendard de la Coral Espiga, de data 1926, ja està restaurat. Una magnífica recomposició que han fet les tècniques, que ens van recomanar al seu dia, i que han treballat per a la Generalitat, el Museu del Disseny de Barcelona i moltes altres corporacions i entitats, Carme Masdeu i Luz Morata.
De moment, mentre la junta troba una vitrina i el lloc per exposar-lo en condicions que llueixi, el tutelarà en lloc segur l’actual president Joan Hugué. No és, per tant, a l’Espiga.
Segons escriu al seu llibre Joan Hugué pare, aquest estendard va ser beneït, com abans solia fer-se, a la Parròquia de la Mare de Déu del Remei del nostre barri de les Corts el 10 d’octubre de 2026. Ha plogut.
Esperem poder tenir-lo exposat a la nostra entitat com més aviat millor, perquè totes les persones en pugueu gaudir.
Gràcies a la subvenció rebuda per part del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya “Subvenció per la restauració, conservació i millora d’equipaments culturals d’associacions i fundacions de l’àmbit de la cultura popular i tradicional (CLT062)”, l’Orfeó Martinenc ha pogut fer les actuacions següents:
T'ha agradat la noticia?
L'entrada Millores a l’edifici ha aparegut primer a Orfeo Martinenc.