
En Jaime Marsal té 69 anys i en fa nou que és voluntari de VAE, Voluntaris en Assessoria Empresarial. Actualment és el President d'aquesta entitat que es dedica a assessorar a persones amb grans projectes i pocs recursos econòmics i a ajudar-los a emprendre o consolidar la seva aventura empresarial.
Jaime Marsal
Edat: 69
Entitat: VAE, Voluntaris en Assessoria Empresarial
Quants anys portes fent voluntariat?
9 anys. Vaig començar pocs mesos desprès de pre-jubilar-me
Per què vas decidir fer voluntariat?
Per tenir una activitat que m’omplís desprès de finalitzar la meva vida professional remunerada, a la vegada que em va permetre sentir-me actiu, en una tasca d’utilitat social
Quines tasques realitzes a l’entitat?
Actualment soc President d’aquesta entitat, amb responsabilitats de contactes institucionals, representació, integració dels socis voluntaris i gestió general. Abans, i encara en alguns casos en l’actualitat, he assessorat a persones que volian muntar una empresa o consolidar la que ja tenien i no podien pagar-se el serveis de consultors professionals. També he estat responsable de comunicació tant en la producció de materials com en la relació amb els mitjans i les xarxes socials. Actualment s’han incorporat socis voluntaris que fan, molt bé, aquestes tasques.
Ens pots dir una paraula que defineixi el voluntariat?
Servei i tornar una part del que hem rebut.
Quina banda sonora posaries al teu voluntariat?
Volare de Modugno (penso en la idea de tenir i donar ales)
La millor experiència amb què t'has trobat fent voluntariat?
Són unes quantes i és la continuitat i varietat la autèntica experiència. Posats a escollir, penso al començament , quan vaig ajudar a un jove periodiste a establir-se pel seu compte i crear una editorial especialitzada en responsabilitat social. A més desprès s’en ha sortit força bé, amb una activitat de valor afegit social
Què t'aporta el voluntariat i què aportes a la societat a través del voluntariat?
El voluntariat m’aporta auto-estima. També relacions i nous amics. Crec que donem un servei d’utilitat social. Actualment, amb més valor relatiu pel fet de que és gratuït en moments de manca de recursos econòmics i de retallades en els dels organismes públics.