«Han premiat dos projectes gironins»
El Premi Nafent ha valorat el treball socioeducatiu i intergeneracional entre joves
03/02/10 02:00 - MONTSE BARRERA
El GREC és una entitat privada sense ànim de lucre que treballa per la millora de la convivència en l'àmbit comunitari, especialitzada en la prevenció i resolució de conflictes. Aquesta entitat actua en l'àmbit escolar, de salut, educació veïnal i medi ambient. Ha convocat quatre edicions dels premis Nafent, i en l'edició de l'any passat han resultat premiats dos projectes gironins, un d'ells amb el Premi Catalunya.
–Com treballen el tema dels conflictes?
–«Treballem en base a metodologies participatives i mitjançant sistemes de mediació i de gestió d'alternatives de conflictes. Rebem encàrrecs d'organismes públics, privats i centres concertats i en alguns casos d'empreses. Habitualment són encàrrecs d'ajuntaments, de consells comarcals, de la Diputació i la Generalitat, principalment.»
–Els guardons Nafent 2009 han premiat dos projectes gironins.
–«Sí. Els projectes Jo vaig ser-hi, de l'Associació Juvenil Batibull, amb el Premi Comarques Gironines, i El món a Salt, d'Eina, Associació per a la Recerca i l'Acció Comunitària, amb el Premi Catalunya. En aquest últim treball, un documental de 30 minuts que mostra tot el procés d'organització d'un programa de ràdio, que ha emès Ràdio Salt, el jurat ha valorat que era l'espai de més incidència de participació i que fomentava la cohesió social, a més de tenir una significació molt important en l'ús del català per part de joves d'origen divers. En el primer estudi, sobre una experiència socioeducativa amb joves de 15 a 17 anys a Girona, es va valorar positivament el fet intergeneracional entre els joves, en què aquests poden aprendre dels grans i aquests dels joves.»
–Quins altres projectes té el GREC?
–Tenim diversos projectes propis, com ara Dones amb empenta, Dones per la convivència, o Dones immigrades en situació de risc, que són projectes que ajuden al fet que aquest col.lectiu es pugui incorporar a la vida social amb garanties i millori la cohesió social. També Mediatk, que és un portal adreçat als joves i a educadors. Intentem, a través de jocs, que els joves desenvolupin accions pràctiques de millora de la convivència, enfocades sempre a situacions positives.»
–Quants socis té el grup?
–«Una trentena, i el 90% són dones.»
Consulta la notícia a El punt