El responsable del Programa de Teatre Social de Pallapupas, Antonio Masegosa, va impartir el 6 de maig una nova sessió als estudiants de medicina i infermeria de la Universitat de Barcelona, en el marc del curs7o Riure a l'l hospital. Noves eines per a la intervenció en el món hospitalari. La sessió, la sisena de les set programades per aquest curs, va apropar als estudiants al Teatro Orgànic, que proposa la naturalitat i la espontaneïtat, més enllà del llenguatge parlat. "Es tracta d'arriscar per descobrir alguna cosa nova sobre nosaltres i poder crear així la diferència", en paraules de Masegosa.
L'objectiu és avançar des de l'abstracte, sortir de lo mental i evolucionar cap a una finalitat clara, en aquest cas la transformació de la realitat sanitària. Per això es porta a terme un simulacre, una imitació de la realitat que els futurs metges i infermeres poden trobar-se als hospitals, per poder canviar així allò que no els hi agrada. Masegosa explica que "és un canvi des de lo físico per arribar a la reflexió".
La sessió va tractar també sobre el Teatre de l'Oprimit i el Teatre Imatge. Els estudiants van representar amb imatges situacions personals viscudes en l'àmbit de la salut, en les quals s'havien sentit oprimits, al no poder portar a terme allò que ells creien correcte i necessari.
Més info
Consulta l'Album de fotos de la sessió.
L'opinió dels alumnes en aquest vídeo.
Riure a l'hospital. Noves eines a la intervenció al món hospitalari és el nom del curs que Pallapupas - Pallassos d'Hospital imparteix des de fa dos cursos als alumnes de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona al Campus de Ciències de la Salut de Bellvitge. Tenint en compte la definició de la salut que l'Organizació Mundial de Salut (OMS) va fer al 1946, "l'estat de complet benestar físic, mental i social ", el curs pretèn dotar als futurs metges i infermers/es d’eines que tinguin a veure amb l’expressió verbal, gestual i corporal, així com d’eines artístiques per aproximar-se i comunicar-se d’una altra manera amb els pacients i les seves famílies, des d’altres llenguatges.