
El passat 30 de març es va publicar al BOE la nova Llei d’Economia Social, pionera en l’àmbit europeu, amb l’objectiu d’establir un marc jurídic comú per a totes les entitats integrants de l’economia social.
L'àmbit d'aplicació d'aquesta Llei s'estén a totes les entitats de l'economia social que actuïn dins del territori nacional, sense perjudici de les competències que puguin correspondre a les comunitats autònomes.
Les entitats que formen part de l’economia social són les fundacions, associacions, mutualitats i empreses la principal actuació de les quals prioritzi les persones i el fi social.
D’altra banda, les entitats que formen part de l’economia social han d’aplicar els resultats que obtinguin de les seves activitats, ja sigui mitjançant el treball que realitzen o per les quotes aportades pels socis, al fi social objecte de l’entitat.
El nombre d’entitats que formen l’Economia Social és aproximadament de 200.000 i generen més de dos milions de llocs de treball, entre directes i indirectes, i aporten un 3% del PIB