

La Universitat Oberta de Catalunya col·labora amb la Secretaria d'Educació de Mèxic en la lluita contra la conflictivitat en l'àmbit educatiu. Des de principis de setmana, la universitat catalana ha començat a impartir formació a quaranta docents mexicans.
Aquesta setmana la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha donat el tret de sortida a un curs semipresencial de resolució de conflictes escolars adreçat a quaranta professors de la Secretaria d'Educació de Mèxic.
Aquest programa formatiu es realitzarà en dos blocs, un presencial i un en línia. Des de principis de setmana i fins el 29 de maig, els quaranta docents rebran formació especialitzada i amb un enfocament internacional sobre convivència, mediació escolar i resolució de conflictes a la seu de la UOC (Barcelona). De maig a desembre, el Campus per la Pau de la UOC impartirà un curs a distància de consolidació i ampliació dels coneixements adquirits sobre conflictivitat educativa.
Aquesta formació busca dotar al grup de professors de les capacitats i coneixements necessaris per resoldre conflictes, dur a terme estratègies d'intervenció no violentes i impulsar processos de mediació i construcció de pau en l'entorn educatiu.
Durant l'acte de presentació, Carolina Alanis, coordinadora estatal de l’Assegurança Escolar del Govern de l’Estat de Mèxic, va agrair a la UOC la seva col·laboració «en la lluita contra la violència» i va remarcar que la voluntat del govern mexicà és que aquest curs serveixi per «generar models propis de solució pacífica de conflictes a Mèxic». Alanis també va assegurar que el seu país aposta per «l’educació com a palanca per al progrés social».
Eduard Vinyamata, director del Campus per la Pau es va mostrar molt d'acord amb els objectius de la iniciativa i va assenyalar que «en un sistema educatiu com el de l’Estat de Mèxic, que és el més gran del país, les polítiques educatives han de formar la ciutadania en valors democràtics».