
Al CCIB del Fòrum de Barcelona, 29 i 30 de juny
PRIMERA EDICIÓ D’ECOVERD AMB MÉS DE 100 EXPOSITORS
Ecoverd neix com una eina de responsabilitat social .Ecoverd va adreçada especialment a les entitats públiques, a les pimes, i als ciutadans i ciutadanes i es celebra durant la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2013, el dissabte 29 i el diumenge 30 de juny. De 10 a 20 hores.
Una fira diferent
Estem acostumats a les fires comercials però Ecoverd a banda de ser una fira comercial és també una fira social, i això ja és més nou. En una societat preocupada per guanyar diners i ara en uns moments especialment difícils, arriba una fira que va més enllà d’exposar productes i oferir serveis, i que vol ajudar a entendre que un altre món és possible, basat en el respecte al medi ambient i a la sostenibilitat i amb l’ètica com a valor bàsic en les relacions interpersonals. Ecoverd és una fira potent: amb més de 100 expositors, com s’ha dit, i ambiciosa ja que vol ajudar als ciutadans i ciutadanes del nostre país a introduir-se al món de la responsabilitat social, és a dir el compromís dels integrants d’una societat a vetllar per si mateixos i per tots els altres membres de la societat. Els expositors d’Ecoverd saben molt bé què és això de la responsabilitat social, i participen a la fira no solament com un aparador comercial (que també) sinó com alguna cosa més: el seu producte o el seu servei pensa amb els altres.
Què hi trobarem a Ecoverd?
Aquestes són les àrees temàtiques que podrem trobar-hi a la primera edició de la Fira:
Bioconstrucció - Materials ecològics de construcció -Energies alternatives i renovables- Eines per a l’agricultura -Vehicles ecològics- Solucions d’hàbitats ecològics- Pedagogia ecològica i sostenibilitat- Ecoviles i comunitats intencionals -Estalvi energètic -Tecnologies respectuoses- Tractaments d’aire, terres i aigües- Projectes socials i de cooperació -Arquitectura ecològica -Estudis geopàtics i pal·liacions- Piscines naturals- Respecte a la natura- Finances i banca ètica-Innovació social -Mobiliari ecològic -Emprenedoria verda i social.
Alguns dels molts al·licients d’ Ecoverd:
Es farà un seguiment per part de la consultoria Thermias del consum energètic de la Fira i ho podrem veure a través d’una pantalla de TV.
Amb l’empresa Urbaser es celebrarà el primer milió de kilòmetres recorreguts a la ciutat de Barcelona pels seus vehicles elèctrics de neteja i ens ensenyaran la seva flota de vehicles sostenibles.
Tota la gama de vehicles elèctrics de Renault a l’espai de Renault Retail Group de Barcelona i Esplugues de Llobregat .
Motos elèctriques per a tots els usos i edats amb Motors Watts.
Cotxes elèctrics de competició fabricades per UPC Ecoracing ETSEIAT.
Aguapur- Tractament de molta qualitat de l’aigua de boca.
Jardí Mural- La Fira tindrà un Jardí Mural creat per l’ocasió. Espectacular i ecològic…
Dossier de premsa
3
Xarxa Ecoarquitectura Gabi Barbeta - És una Xarxa de professionals que mitjançant criteris bioclimàtics, recuperació de tècniques antigues i utilització de materials nobles, busquem una arquitectura més saludable, respectuosa amb el medi ambient i amb l'esser humà. Presentaran les seves construccions ecològiques.
Fitxa tècnica:
Nom de la Fira: Ecoverd
Temàtica: Cooperació social i sostenibilitat
Dies de celebració: dissabte 29 de juny, divendres 30 de juny
Horari: de 10 a 20 hores.
Lloc: Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). Zona Fòrum.
Adreça: Plaça Willy Brant nº 11-14, Barcelona
Com anar-hi : En cas d'accedir al CCIB amb cotxe des del centre de la ciutat, la millor opció és creuar la ciutat seguint l'Avinguda Diagonal fins al final de la mateixa.
La manera més directa d'arribar des de l'aeroport o des de fora de la ciutat és a través de la sortida 24 de la Ronda Litoral.
Al costat de Plaça Catalunya hi ha l'estació Urquinaona de la línia groga o L4 del metro, línia que condueix directament al CCIB, mitjançant l'estació Maresme-Fòrum.
També podeu arribar al CCIB amb autobús: línies 7, 41, i en el Tram: estació Fòrum.
Àrees principals: Cooperació social- Ecologia- Medi Ambient.
Entrada gratuïta ( Però s’ha de fer abans la inscripció a la web: www.Ecoverd.org)
Nombre d’expositors: 102
Metres quadrats ocupats: Zona d’estands 2.300 metres quadrats, zona d’exposició de vehicles sostenibles 1.000 metres quadrats, sales 300 metres quadrats. Total fira 3.600 metres quadrats.
Dossier de premsa
4
Qui organitza Ecoverd?
El projecte Sinapsis és l’impulsor i organitzador d’Ecoverd. El fundador i creador de Sinapsis és Jordi Orús, amb un llarg currículum i prestigi acumulat. Jordi Orús és personalment sensible, creatiu i humanista. Creu amb la consciència de l’home com un element cabdal. Professionalment és dissenyador industrial i interiorista. Dibuixant i il·lustrador. Escriptor, articulista i conferenciant. És també mestre de ioga.
Viu en una comunitat que co-dirigeix des del 1983 en un sistema de vida compartit de tots els processos i recursos.
I encara es podrien explicar moltes més coses!
Sebastià Parera de BioEconomic i Kamala Fontanals participen en l’organització de la Fira.
Més enllà dels espais i els estands d’Ecoverd.....