totop

3interCat

Xarxa iWith.org










INFORMA'T :

iwith.org





Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies


Imatge principal a portada: 
La bandera LGBT. Font: #LeyIgualdadLGTBI
Resum: 

Les organitzacions que defensen el col·lectiu LGBTI han impulsat una iniciativa per exigir l’aprovació de la Llei d’Igualtat que van presentar en forma d’esborrany a finals del 2016.

Autor: 
Júlia Hinojo

La campanya #LeyIgualdadLGTBI que la Federació Estatal de Lesbianes, Transexuals i Bisexuals (FELGTB) ha engegat aquest 6 de març està fent bullir les xarxes socials.

La iniciativa, que demana aprovar una llei per protegir el col·lectiu de la discriminació i la violència, ha coincidit amb la polèmica del bus transfòbic que l’entitat ultracatolicista Hazte Oír ha fet circular pels carrers de Madrid.

La campanya continuarà fins que s’aprovi la llei. La Federació, que integra associacions catalanes com StopSida, Gais Positius, Sin vergüenza, Acathi i LGTB Terrassa, ja va presentar un esborrany al Defensor del Poble el 29 de setembre de l’any passat, després de dos anys elaborant-lo. Des de llavors, estan treballant amb partits polítics i associacions.

La proposta de FELGTB es desenvolupa a través de 96 articles que plasmen mesures en l’àmbit laboral, sanitari, familiar, educatiu i de l’administració de la justícia, entre d’altres. També contemplen el dret d’asil, la cooperació internacional, les Forces Armades i la intersexualitat. L’esborrany no està publicat a Internet perquè està en permanent construcció.

“És una llei integral que abraça molts àmbits, des del principi d’obligació d’intervenció dels poders públics, fins a la despatologització de la transsexualitat, autodeterminació de gènere, protecció a menors i famílies LGTBI, prohibició de teràpies reparadores, formació, i creació d’un consell d’Estat de prevenció de l'LFTBfòbia i d’un òrgan interministerial de polítiques LGTBI”, apunta Jesús Generelo, president de la FELGTB.

“Els partits estan actuant molt lentament, tot i que gairebé en tots els programes electorals es contemplava la llei. Esperem que aquesta campanya serveixi per animar-los a donar prioritat a aquesta legislació”, comenta el president. Els grups parlamentaris ja tenen l'esborrany als seus despatxos.

De moment, Generelo es mostra satisfet per la reacció que ha causat la campanya: “Ens hem trobat amb una resposta més entusiasta de la que imaginàvem. Partits, sindicats, organitzacions de tot tipus i milers de persones anònimes estan donant suport a una demanda bàsica del moviment LGTB i de bona part de la societat espanyola”.

Un bus que evidencia mancances

Generelo assegura que la polèmica del bus evidencia com de necessària i urgent és l’aprovació de la llei. “Establirà una uniformitat en tot l’Estat i dificultarà accions que van contra els drets humans, com és la identitat de gènere”.

Tot i que lamenta que sempre hi haurà situacions ambigües –fent referència a l’estratègia d’Hazte Oír de canviar el missatge condemnat afegint-li només uns interrogants–, aclareix que la llei contemplaria mecanismes de prevenció. “La prevenció sempre és millor que la sanció o la prohibició”, assenyala Generelo.

Nosotr@s y nuestras 45 entidades apoyamos la Igualdad Real. Necesitamos aprobación #LeyIgualdadLGTBI ¡Ya! pic.twitter.com/xRjAsGPK48

— Federación Est. LGTB (@FELGTB) 6 de març de 2017
Imatges secundàries: 
La bandera LGBT. Font: #LeyIgualdadLGTBI
El logotip de la FELGTB. Font: FELGTB
Imatge que acompanya alguna de les piulades a favor de la campanya. Font: Twitter
Una rosa amb els colors de l'arc de Sant Martí. Font: Twitter
L'autobús d'Hazte Oír, denunciat pel missatge transfòbic que hi tenia escrit. Font: Twitter
Vinyeta que critica l'actuació d'Hazte Oír. Font: J.R.Mora

Tipus de notícia:

Àmbit de la notícia:


Font: Xarxanet.org
09/03/2017
Suport Associatiu - Jurídic
Últim a Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss