S’acaba el setembre i s’acosta la Mercè. Això vol dir que tenim l’Associa’t a la festa a tocar (a tocar? res… 2 dies, ja ho tenim aquí!). Aquesta ja serà la tercera edició que, des de Quepo, ens fem càrrec de l’estratègia de comunicació la trobada d’entitats a la Plaça Catalunya. Una responsabilitat i un luxe per tot l’equip.
Aquesta edició de 2018 hem consolidat l’estratègia de comunicació participativa (assajada el 2016 i arrencada el 2017). Hem treballat de forma participativa amb les entitats. Hem produït la campanya i farem la cobertura de l’esdeveniment. Les xarxes, la relació amb la premsa i la producció dels materials.
Del 22 al 24 de setembre, a la plaça, les entitats no només es “mostren”, sinó que “fan”. I fan de forma col·laborativa, amb gairebé 50 activitats en xarxa (de les 200 que conformen el programa). Les entitats són les protagonistes, i nosaltres les facilitadores. En paraules de l’Oscar Rebollo, Director del Servei d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona, “ens hem de felicitar per la consolidació del nou model. Felicitem-nos per una aventura que ha funcionat”.
Un dels nous reptes per aquesta edició era el de tenir més presència als mitjans. I com a resultat del treball per assolir aquest repte tenim una novetat preciosa: un xou radiofònic que han prepart 7 ràdios comunitàries, treballant de forma conjunta. Serà una marató radiofònica, en directe des de la plaça, on s’hi explicarà què fan les associacions de Barcelona i que s’emetrà de forma simultània pels seus canals.
Per fer el repte encara més gran, fa uns dies es va emetre per betevé el documental Associa’t a la Festa: la Mercè de les entitats, produït per l’Associa’t a la Festa i Quepo, dirigit per la nostra companya Alba Forés i realitzat per Joaco Barcala.
El documental explica què hi ha darrere del projecte Associa’t a la Festa. Com es prepara, com es viu i com es materialitza una estratègia de comunicació que es posa en marxa mesos abans i que compta directament amb les associacions per dissenyar-se. Un programa elaborat entre totes les entitats que han participat en les tres sessions de comunicació participativa. L’objectiu, crear tots els elements d’una campanya: des de la finalitat i les comunitats a qui va dirigida, fins al cartell, lemes, relat, imatge gràfica i peces audiovisuals. Aquest procés té la intenció de fidelitzar els vincles amb la ciutadania i crear sinergies entre les diverses entitats que hi participen. De tot plegat us en vam parlar una mica en alguns dels articles publicats al bloc
Si voleu, podeu recuperar el documental, que es va emetre dissabte dia 15 de setembre al vespre al programa Doc’s, i ara ja està disponible al seu web.
Aquests dies, betevé també ha apostat per visibilitzar l’associacionisme en un altre dels seus programes més emblemàtics i amb veu directa de la ciutadania: Codi de barris. Presentat per la Laura Sangrà i la Brigitta Lamoure, entre molts i reconeguts col·laboradors, dedicarà el segon programa de la temporada a parlar d’associacions de Barcelona. Serà aquest vespre, a les 22:15h!
Ja ho veieu, la festa de les entitats es consolida, i nosaltres estem molt contentes de formar part d’aquest projecte i d’aquest gran equip. La feina ja està feta, ara només queda compartir-ho amb totes vosaltres.
Ens veiem a la plaça!
L'entrada Sabeu què hi fan una astrònoma, un acròbata i una puntaire a la Plaça de Catalunya? ha aparegut primer a Quepo | Comunicació per a la transformació social.